Bu günkü konumuz heijunka ve yalın üretim konusunda en çok sorulan sorulardan biri olan siparişlerdeki genel dalgalanmanın nasıl yönetilmesi gerektiğidir. Temelde tüm işlerde dönemsellik veya mevsimsellik diyebileceğimiz bir azalma çoğalma olgusunun daima olduğudur. Bu dönemsellik kimi sektörlerde gün içinde olurken kimsin de ise hafta, ay ve sezon içinde olmaktadır. Örneğin restoranlarda siparişler yemek saatlerinde yoğunlaşırken, diğer saatlerde azalmaktadır. Buna karşılık inşaat sektöründe havaların soğuk olduğu dönemlerde işler yavaşlarken sıcak olduğu dönemlerde hızla artmaktadır.

Devamını okumak için kayıt olun …

İletişim bilgileri

T. +90 282 717 0429

Sitemizde çerez kullanıyoruz
Web sitemizde çerez kullanıyoruz. Bazıları sitenin işleyişi için gerekliyken, bazıları ise siteyi ve kullanıcı deneyimini iyileştirmemize yardımcı olur (izleme çerezleri). Çerezlere izin verip vermeyeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz. Çerezleri reddederseniz, sitenin tüm işlevlerini kullanamayacağınızı lütfen unutmayın.