Dilinizi seçin

Sunduğumuz Hizmetler

Fabrika Kurulumu

  • Yeni kurulacak veya taşınacak fabirkaların yalın üretim sistemi prensipleri ile yeniden yapılandırılması yapılamaktadır.
  • Makine parkı belirlenmesi
  • Hatların yerleşim planının yapılması
  • Depo ve stok alanlarının düzenlenmesi, stok yönetim sisteminin oluşturulması
  • Paketleme ve taşıma sisteminin belirlenmesi

Maliyet azaltma projeleri

Tedarik etmekte olduğunuz plastik, metal ve diğer parçalarla ilgili olarak maliyet azaltma projelerinizi yönetiyoruz. Bu projelerle firmanıza 10-30% tedarik maliyeti azaltma olanağı sağlamaktadır.

 

Dizayn ve Kalıp Projeleri

Üretmekte olduğunuz plastik ve metal parçalarla ilgili Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin yönetimi. Dış kaynaklara yaptıracağınız tüm kalıp projelerinin yönetimi. Projenin “Time to market” planı doğrultusunda yönetilmesi sağlıklı bir şekilde sonuca ulaştırılmasını sağlıyoruz.

 

Tedarik Projeleri

Out sourcing projelerin yönetimi, firmanızı risk altına sokmadan tedarik kaynağının değişmesi ile ilgili tüm süreçlerin yönetimi.

 

 

Interim Management Nedir?

Geçici yönetim olarak çevirebiliriz. Üst yönetim kademesinde (Direktör, Müdür v.b.) önceden belirlenmiş bir süre için profesyonel yöneticiden hizmet almayı ifade eder. Temel hedef yüksek performanslı profesyonellerden, işinizi hızla geliştirmek, geçici bir durumu ortadan kaldırmak veya bir değişimi yönetmek için destek almaktır. Örneğin

  • Yeni bir fabrikanın kurulması,

  • Yeniden yapılanma,

  • Bir firmanın satın alınması sonrasında durumu hazmetme,

  • Bir krizin atlatılması (Direktörlerinizden biri aniden hastalanır, işten ayrılır, kaza sonucu izinli olur v.b.)

Interim management hizmeti vermekte olan kişi veya kişiler, engin tecrübeleri ile firmanıza pozitif etki, know-how ve performans getirmelidirler. Böylece firmanıza değer katabilirler.

Neden Interim Management Hizmeti Almalısınız?

Günümüzde dünya klasmanındaki pek çok firma "Interim Managemet" hizmeti almaktadır. Bu firmalar pek çok sektörde faaliyet gösteren özel kurumlar olmakla beraber, aynı zamanda kamu sektörü firmaları da bu hizmeti almaktadır. Türkiye 'de oldukça yeni olmakla beraber benzen hizmetleri firmalar mali işler ve muhasebe bölümlerinde sıka kullanmaktadır. Özellikle üst yönetim kademesindeki ani ayrılmalar sonucu boşta kalan projeleri yönetmek üzere "Interim Managemet" hizmeti almak, işleri kendi akışına bırakmaktan çok daha akılcı olmaktadır.

Interim Management hizmeti ile özellikle aşağıdaki alanlarda değer elde etmek mümkündür, hatta bu noktalarda kaçınılmazdır.

Yatırım Dönüşü: Interim Profesyonelleri, kendi tecrübeleri, uzmanlıkları ve becerileri ile çözüm üretmek, satışları artırmak veya riskleri azaltma konusunda destek sağlayarak "yatırımın geri dönüşü" konusunda anlamlı katkı sağlarlar. Böylece yatırımınızda kısa sürede geri kazanım elde edersiniz.

Hız ve Esneklik: Interim Management hizmeti ile yöneticiniz kısa sürede göreve başlar ve zaman kaybetmenizi engeller. Tecrübesi ve uzmanlığı ile kısa sürede işe hakim olur ve performans yükseltir. Ayrıca verilen görevleri titizlikle yerine getirerek, işinizi rahatça emanet etmenizi, başka konulara konsantre olmanızı sağlar.

Uzmanlık: Interim Management hizmeti ile yöneticiniz genel olarak beklediğinizden çok daha tecrübeli olacaktır. Böylece sorunları çözme ve geliştirme konularında üstün performans sağlayacaktır. Tecrübeleri ve uzmanlıkları size ve firmanıza değer katacaktır.

Hedeflerle Uyum: Yönetim takımınıza yepyeni bir bakış açısının katılması ile yeni ufuklar ve yeni arayışlar firmanıza değer katacak ve rekabet üstünlüğü sağlayacaktır. Interim Management hizmeti ile size katılacak yönetici kısa sürede yeni fikirler ve yeni bakış açıları ile firma hedeflerin uygun yolda hızla ilerlemesine katı sağlayacaktır. Aynı zamanda sorumluluk alanlarını genişletme baskısı, hırsı olmayacağından kendi hedeflerini en iyi şekilde yerine getirmesi sonucu yönetim takımına yeni bir anlayış katacaktır.

Sorumluluk: Interim Management hizmeti alan firmalarda, yöneticiniz sorumluluğunun bilincinde hareket edecektir. Böylece kendi alanındaki tüm kademe çalışanlarına da sorumluluk aşılayacaktır.

Verimlilik: Interim Management hizmeti genel olarak diğer yaklaşımlara göre daha verimli olmaktadır. Çünkü burada performans / Kazanç bağlantısı kurmak diğer sabit maaşlı işlemlere göre daha kolaydır. Bu da performansı kolayca yönetmenizi sağlayacaktır.

Taahhüt: Bu hizmetle katılımcı yönetici de taahhüt altına girmektedir. Çünkü yöneticinin bu işteki geleceği sizinle çalışması sırasında elde edeceği başarıyla doğru orantılıdır.

Nerelerde Interim Management Hizmeti Almalısınız?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Interim Management hizmeti genellikle bir krizin atlatılması için alınan bir hizmettir. Özellikle üst yönetimde ayrılmaların olduğu durumlarda bu hizmete ihtiyaç doğar. Ancak firmalar giderek bu hizmeti tanımaya başladıklarında aşağıdaki konuları da bu hizmet kapsamına sokmaktadırlar.

  • Firma organizasyonunda büyük değişiklik yapılması durumunda, örneğin birleşme, satın alma veya tasfiye durumunda

  • Kısa dönemli beceri açıklarının kapatılması, örneğin yalın üretim sistemi implemantasyonu başlangıcında

  • Firma kültürünün değiştirilmesi için

  • İş geliştirme

  • Projelerin yönetimi

  • Maliyet ve eleman azaltma projelerinin uygulanması için

  • Kriz durumlarının yönetilmesinde